matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz
pomoc:
log
2
sin 45°
26 kwi 19:19
Jerzy:
= log
2
2
−1/2
= − 1/2
26 kwi 19:20
Janek191:
√
2
1
sin 45
o
=
=
= (
√
2
)
−1
= 2
−0,5
2
√
2
więc log
2
sin 45
o
= log
2
2
−0,5
= −0,5
26 kwi 19:21