Liceum
misio: Boki trójkąta równoramiennego mają długość 16cm, 17 cm, 17 cm. Oblicz odległość między środkiem
okręgu wpisanego w ten trójkąt a środkiem okręgu opisanego na tym trójkącie.
26 kwi 16:42
Paweł: Najlepiej zrób rysunek, policz długość promienia wpisanego i opisanego i potem z twierdzeniem
pitagorasa coś wykombinujesz.
26 kwi 17:05
Eta:

Wykaż , że ten trójkąt jest ostrokątny ,bo.............
h=....=15
P= .......
| | 2P | | a*b*b | |
r= |
| = ...... R= |
| =.... |
| | a+b+b | | 4P | |
x= h−(r+R)=......
26 kwi 17:16
Jack: 
: D
26 kwi 17:17
Mila:

h
2+8
2=17
2
h
2=289−64
h=15
Teraz radź sobie.
26 kwi 17:24
misio: Dziękuję
26 kwi 17:53