matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
suma szeregu
dipsi:
Obliczyć sumę szeregu
n
∑ (−1)
n
4
n
26 kwi 16:32
dipsi:
?
26 kwi 19:52
Benny:
−1
(
)
n
=x
n
4
∑n*x
n
=x∑nx
n−1
=x∑(x
n
)'
26 kwi 19:55