Ciągi+logarytmy
Michał: Rozwiąż równanie:
| | 1 | | 1 | | 1 | |
log |
| (x+2) + log |
| 2(x+2) + log |
| 3(x+2)+...=−2 |
| | 2 | | 2 | | 2 | |
26 kwi 11:57
5-latek : Naprawde taki ma być zapis ?
26 kwi 11:58
Michał: taak, to jest ciąg geometryczny nieskończony połączony z logarytmami, zrobiłem to równanie ale
mi wyszedł zbiór pusty i nie jestem pewnien
26 kwi 11:59
Jerzy:
Jaka dziedzina, jakie założenia ?
26 kwi 12:02
Michał: x+2›0, |q|‹1
26 kwi 12:03
5-latek : log0,5(x+2)+log20,5(x+2)+log30,5(x+2)+......=−2
Tak ma być?
No to a1= log0,5(x+2)
q=log0,5(x+2)
26 kwi 12:08
Jerzy:
I co Ci wyszło z założeń ?
26 kwi 12:09
Jerzy:
Coś nie tak z treścią .... wychodzi brak rozwiązań
26 kwi 12:21
Michał: Widocznie tak wychodzi bo tresc jest dobra
26 kwi 12:23