zbiory
szarlotka: Oblicz prawdopodobieństwo zdarzenia P(A'u B') jeśli
P(A) = 12 P(A \ B) = 1/2
26 kwi 11:00
szarlotka: 2. P(A') = 0,8 P(B') = 0,3 P(AuB) = 0,6 (oblicz P(A'uB')
26 kwi 11:07
szarlotka: prosze o pomoc
26 kwi 12:47
olekturbo:
P(AnB) = 0
P(A'uB') = P(AnB)' = 1 − P(AnB) = 1 − 0 = 1
26 kwi 13:25
olekturbo: P(A'uB') = P(AnB)' = 1 − P(AnB) = 1 − 0,3 = 0,7
P(A) = 1 − 0,8 = 0,2
P(B) = 1 − 03 = 0,7
0,6 = 0,2+0,7−P(AnB)
P(AnB) = 0,3
26 kwi 13:27
szarlotka: dzieki! mam jeszcze z tym problem:
wykaż, że P(A∩B)≤ 1 − P(A')
27 kwi 19:09