4 | y | |||
tg α = | = | |||
3 | x |
y | 4 | |||
sin α = | = | |||
r | 5 |
x | 3 | |||
cos α = | = | |||
r | 5 |
8 | ||
sin α + cos α = | ||
5 |
sin(α) | 4 | ||
= | |||
cos(α) | 3 |
sin2(α) | 16 | ||
= | |||
cos2(α) | 9 |
1−cos2(α) | 16 | ||
= | |||
cos2(α) | 9 |
1 | 16 | ||
−1= | |||
cos2(α) | 9 |
1 | 25 | ||
= | |||
cos2(α) | 9 |
9 | ||
cos2(α)= | ||
25 |
16 | ||
1−cos2(α)= | ||
25 |
3 | ||
cos(α)= | ||
5 |
4 | ||
sin(α)= | ||
5 |
8 | 7 | |||
Janek | a nie | ? | ||
5 | 5 |
7 | ||
Oczywiście | . Pewnie nie trafiłem w klawisz ![]() | |
5 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |