matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
reszta Lagrange'a
Adam:
Cześć, jeżeli zapisuję wzór Taylora z resztą Lagrange'a, mając funkcję f(x)=sin(2x), przy n=3, a pochodna trzeciego rzędu to f(x)'''=−8cos(2x), reszta Lagrange'a będzie sin
4
[2(c+x))] czy −16sin
4
[2(c+x)]?
26 kwi 01:15