matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
znajdź wektor
Ola:
ddane sa dwa wektory a=[3,−1] oraz b=[5,3]. znajdź taki wektor x, aby b+ 1/3 *x = 2 * a
25 kwi 20:54
qulka:
x=6a−3b = [18,−6]+[−15,−9]=[3,−15]
25 kwi 21:00
5-latek :
1
b+
x=2a
3
1
x=2a−b
3
x= 3*(2a−b) x=3*2[3,−1]−3*[5,3] licz
25 kwi 21:02