4 − √5h − 4 | −√5h | |||
f'(−3) = limh−>0 | = limh−>0 | |||
h | h |
√1−5x−4 | ||
limx→−3 | = | |
x+3 |
(√1−5x−4)(√1−5x+4) | ||
limx→−3 | = | |
(x+3)(√1−5x+4) |
−15−5x) | ||
limx→−3 | = | |
(x+3)(√1−5x+4) |
−5x) | 15 | |||
limx→−3 | = | |||
(√1−5x+4) | 8 |
√16−5h−4 | √16+5h+4 | |||
f'(−3) = limh→0 | * | = limh→0 | ||
h | √16+5h+4 |
16−5h−16 | −5h | −5 | ||||
= limh→0 | = limh→0 | = | ||||
h*(√16+5h+4) | h*(√16+5h+4) | √16+5h+4 |
−5 | −5 | −5 | −5 | |||||
= | = | = | ||||||
√16+5*0+4 | √16+4 | 4+4 | 8 |
−5 | 5 | |||
limx→−3 | =− | |||
√1−5x+4 | 8 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |