pochodna czątkowa
klawesynista: f1(V)=2*e
3(VA−VB)
25 kwi 19:25
qulka: 2e3(Va−VB)•3 = 6e{3(Va−VB)
25 kwi 19:35
qulka: tj. 6e3(Va−VB)
25 kwi 19:36
klawesynista: | | df1 | |
A czy pochodna |
| =−6*e3(VA−VB) ? |
| | dVB | |
25 kwi 19:41
qulka: tak
25 kwi 19:46
klawesynista: | | df1 | |
A czy pochodna |
| funkcji f1(V)=2(VA−VB) wynosi 2 czy 2(VA−VB) ? |
| | dVA | |
25 kwi 19:49
Benny: | | df1 | |
Czy wiesz co oznacza zapis |
| ? |
| | dVA | |
25 kwi 19:51
klawesynista: Pochodna cząstkowa funkcji f1 po VA. Jak jest samo VA, albo samo VB to nie mam problemu. Jak są
np. różnice tak jak w przykładzie to mam problem.
25 kwi 19:53
qulka: tylko 2
25 kwi 19:57
zef: | | df1 | |
Skoro masz |
| to zmienną jest tylko dVA resztę traktujesz jako stałe więc odpowiedź |
| | dVA | |
to 2
25 kwi 19:58
Benny: Jak różniczkujesz po VA to resztę traktujesz jako stała.
25 kwi 19:59
klawesynista: Dzięki!
25 kwi 20:06