Bryla
5-latek :

Bryla skalda sie z 2 szsesianow sklejonych scianami
Dlugosc w cm krawedzi 1 szescianu wynosi x , sdrugiego x−2
Wyraz
a) pole powierzchni w cm
2
b) objetosc w cm
3 tej bryly jaako funkcje x
Podaj dziedzine funkcji
Zrobilem rysunek (jaki jest ale jest
Pole powierzchni to bedzie
P
p= 5*x
2+5*(x−2)
2
Ale nie wiem co z 6 sciana
25 kwi 18:46
Mila:
x2−(x−2)2
25 kwi 18:51
5-latek : Dzien dobry
Milu 
dzieki
A objetosc
No bo objetosc 1 to x
3 objetosc drugiegu to (x−2)
3
Ale tej figury ?
25 kwi 18:54
Mila:

Suma objętości.
25 kwi 18:59
5-latek : Ale to moze tez byc ze V=(x+x−2)*(x−(x−2)*(x−(x−2)
25 kwi 19:02
5-latek : Dziekuje

Niepotrzebnie pisalem
25 kwi 19:03
Mila:
x3+(x−2)3=x3+x3−6x2+12x−8⇔
V=2x3−6x2+12x−8
Porównaj
25 kwi 19:27
5-latek : Pewnie ze zle napisałem
Z mojego nawet nie wyjdzie x
3 tylko same x
25 kwi 19:30
5-latek : Dlatego wcześniej pisałem (poki jeszcze myślę)
25 kwi 21:48
5-latek : Nawet w telewizji na info dużo mowia o tym waszym smogu
25 kwi 22:03
Metis: 5−latku może jesteś "nocnym Markiem "

?
25 kwi 22:08
5-latek : Czesc
Metis 
W zadnym wypadku (chodze czasami później spac ale starm się do 23 isc spac
25 kwi 22:09
Metis: 
Mi np. lepiej pracuje się nocami. Do południa nie potrafię się uczyć.
25 kwi 22:14
Mila:
Metis dałam zadanie z kulami, zobacz w wątku Pwła.
25 kwi 22:15
Metis: Dziękuje
Milu 
Za chwilkę zerknę

Musisz być dumna ze swojego syna

Co ja powiem mojej mamie jeśli skopię maturę ?...
25 kwi 22:24
5-latek : Matura to bzdura
25 kwi 22:26
Mila:
Metis, życie przed Tobą długie.
Po pierwsze nie skopiesz, po drugie , jeśli nie będziesz zadowolony z wyniku, to możesz
poprawić,
po trzecie możesz wybrać mniej oblegane studia a potem przeniesiesz się,
gdy będziesz sumiennie pracował.
Teraz nie nakręcaj spirali strachu, tylko ucz się wytrwale.
25 kwi 22:53
5-latek : Milu
bezendu tez narzekal ze nie nie dostal się na wymarzony kierunek od razu tylko poszedł
na AiR
na PWr.
Ostatnio pisal do mnie ze nie będzie zmienial kierunku bo ten zaczyna mu się coraz bardziej
podobać
Tak ze nie jest to tak ze jak się nie dostane na wymarzony to już tragedia
25 kwi 23:02
Metis: Nie potrafię tak na to wszystko popatrzeć

Zawsze widzę szklankę w połowie pustą.
25 kwi 23:11
5-latek : Przeczytaj ostatnie zdanie postu Mili jeśli trzeba ze sto razy .
25 kwi 23:20
Metis: Zbyt dużo myślę.
Dziękuje Wam za miłe słowa
25 kwi 23:21