matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz X
Filip:
log2(log0,5(log0,25x)=0
25 kwi 18:17
Eta:
1
x=
2
bo x>0 log
0,5
(log
0,25
x= 2
0
=1 log
0,25
x= 0,5
1
= 0,5 x= (0,25)
0,5
=
√
1/4
= 1/2
25 kwi 18:49
Filip:
Dziękuję
25 kwi 19:49