a2−b2 | sin(α−β) | |||
boków a,b,c a miarami kątów trójkąta α,β,γ: | = | |||
c2 | sinγ |
a | sinα | b | sinβ | ||||
= | i | = | |||||
c | sinγ | c | sinγ |
a | b | sin2α−sin2β | sin(α−β)*sin(α+β) | |||||
L= ( | )2−( | )2= | = | = | ||||
c | c | sinγ*sinγ | sinγ*sin(α+β) |
sin(α−β) | |
= P | |
sinγ |
α+β | α−β | α+β | α−β | |||||
sin2α−sin2β=(sinα−sinβ)(sinα+sinβ)=2cos | sin | *2sin | cos | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
α+β | α+β | α−β | α−β | |||||
2cos | sin | *2cos | sin | = sin(α+β)sin(α−β) | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |