Związki miarowe w trójkacie dowolnym
Marysia: Hej
W trójkącie ABC o długościach boków |BC|=13, |AC|=14 i |AB|=15, prosta zawierajaca dwusieczna
kąta ABC przecina w punkcie C prostą prostopadła do AC przechodzaca przez punkt C. Oblicz
|CD|
Dziękuje pięknie
3 sty 18:32
Godzio: popraw treść bo nie wiem gdzie to D jest
3 sty 18:37
Marysia: W trójkącie ABC o długościach boków |BC|=13, |AC|=14 i |AB|=15, prosta zawierajaca dwusieczna
kąta ABC przecina w punkcie D prostą prostopadła do AC przechodzaca przez punkt C. Oblicz |CD|
teraz dobrze sorry
3 sty 18:55
Marysia: up
3 sty 19:19