rozwiąż
annaewa41: z kwadratowego arkusza kartonu o boku 12 dm wycięto w narożnikach kwadraty o bokach
x dm , a nastepnie sklejono i otrzymano otwarte pudełko.
a)wyznacz wielomian v zmiennej x opisujący objętość otrzymanego pudełka.określ dziedzinę tej
funkcji
25 kwi 16:28
annaewa41: rozwiąż
annaewa41: z kwadratowego arkusza kartonu o boku 12 dm wycięto w narożnikach kwadraty o bokach
x dm , a nastepnie sklejono i otrzymano otwarte pudełko.
a)wyznacz wielomian v zmiennej x opisujący objętość otrzymanego pudełka.określ dziedzinę tej
funkcji
25 kwi 17:50
Eta:

a=12−2x , x∊(0,6) , H=x i V= a
2*H
V(x)= ......
25 kwi 17:55
Maja:
12 wrz 17:24
Kasia: ∊
27 paź 21:44