funkcja
elshhh: prrosze o pomoc

Dana jest funkcja kwadratowa f(x)= −x
2 +3x+4
a)oblicz miejsce zerowe
b)podaj współrzedne wierzcholka
c)narysuj wykres funkcji
d)dla jakich argumentow funkcja jest rosnaca
e)podaj zbior wartiości funkcji
f)dla jakich argumentow funkcja przyjmuje wartosci nieujemne
25 kwi 14:39
Jerzy:
A jakiej pomocy oczekujesz ?
25 kwi 14:45
elshhh: No czy ktoś to umie rozwiązać..
25 kwi 14:48
Jerzy:
Z tych którzy pomagają na forum − każdy
policz wyróżnik, albo rozłóż trójmian na czynniki
y = −x2 + 4x − x + 4
25 kwi 14:51
piotr1973: a)x
=−1 x
2=4
| | x1+x2 | | x1+x2 | |
d)f(x)↗ dla x∊(−∞; |
| ), f(x)↘ dla x∊( |
| ;+∞) |
| | 2 | | 2 | |
d) <x
1;x
2>
25 kwi 15:00
Jerzy:
Popraw f)
25 kwi 15:03
Jerzy:
Popraw e)
25 kwi 15:11
piotr1973: poprawka: nie: d)
f) <x1;x2>
25 kwi 15:15
Jerzy:
Nie o to chodzi...popraw rozwiązania
25 kwi 15:16
Jerzy:
Sorry....f) źle przeczytałem
25 kwi 15:17