matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektor
pytajnik:
dane są wektory a=[−2,3] b=[4,0] oblicz współrzędne wektora u=2a −b i jego długość u=2[−2,3] −[4,0]=[(−4−4)(6+0] to będzie coś takiego
?
25 kwi 14:29
Mila:
u
→
=[−4,6]−[4,0]=[−4−4,6−0]=[−8,6] |u|=
√
8
2
+6
2
=10
25 kwi 17:15