Zadanie
asia: logax 0,125=
3 sty 18:12
Edek: asia coś musisz jescze dopisać bo to trochę mało tych danych
3 sty 19:01
asia: nie tylko te sa
3 sty 19:08
Edek: to nie mam pomysłu
3 sty 19:10
Godzio:
a
x = 2
−3
a=2
x=−3
innego pomysłu nie mam
3 sty 19:13
Godzio: właściwie to to wogule dobrze napisane ? bo coś mam wątpliwości
3 sty 19:14
asia: logax 0,125=−3
3 sty 19:16
Godzio: to "a" tez ma być?
3 sty 19:17
asia: nie
3 sty 19:18
Godzio: log
x0,125 = −3
x
−3 = 0,125
x=2
3 sty 19:19
asia: nie może byc taki wynik poniewaz pani nam podawała wyniki i musi wyjsc 105
3 sty 19:21
Godzio:
heh, zadam ci jedno łatwe pytanie
3 sty 19:23
Godzio:
| | 125 | | 1 | |
ja sobie skróciłem : |
| = |
|
|
| | 1000 | | 8 | |
inaczej:
3 sty 19:25