matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz granicę
jkl:
x−4
lim x−>4
√
x
−2
zazwyczaj stosowałem wyłączanie przed nawias ale ten pierwiastek mi tu przeszkadza
24 kwi 19:56
Benny:
x−4=(
√
x
−2)(
√
x
+2)
24 kwi 19:57
yyhy:
x−4=(
√
x
−2)(
√
x
+2)
24 kwi 19:57
jkl:
dziękuję.
x−4
lim x−>4
=4
√
x
−2
24 kwi 20:01