miejsce zerowe funkcji
magdak: Wyznacz miejsca zerowe funkcji −3x+4 dla x<1
2x−1 dla x≥1
24 kwi 18:41
Janek191:
A gdzie tu jest funkcja ?
24 kwi 18:42
Oliwia:

funkcja f(x) sklejana
Linia czerwona to wykres tej funkcji
24 kwi 18:46
magdak: tak jest dokladnie napisane polecenie na pracy kontrolnej
zapewne powinno byc y=−3x+4 a ta druga y=2x−1
24 kwi 18:46
magdak: czyli miejsc zerowych nie ma
24 kwi 18:53
Janek191:
| | 4 | |
f(x) = −3 x + 4 = 0 ⇔ x = |
| > 1 |
| | 3 | |
f(x) = 2 x − 1 = 0 ⇔ x = 0,5 < 1
Brak miejsc zerowych.
24 kwi 19:00