matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
maturzysta:
cos5x − sin3x = cosx Jak zamienić sin3x na jakiegoś cosinusa ?
24 kwi 18:38
ZKS:
π
sin(3x) = cos(
− 3x)
2
24 kwi 18:40
ziomek98:
w tablicach masz taki oto wzór:
α+β
α−β
sinα−sinβ=2 cos
sin
2
2
Powinno wyjść jak go wykorzystasz.
24 kwi 18:43