Hajp
Imię: Funkcja f(x)=l3−l2−lxlll przyjmuje wartość 2 dla dokładnie:
Help
24 kwi 16:46
yht:
dokładnie dla 4 argumentów
|3−|2−|x||| = 2
3−|2−|x|| = 2 lub 3−|2−|x|| = −2
|2−|x|| = 1 lub |2−|x|| = 5
2−|x|=1 lub 2−|x|=−1 lub 2−|x|=5 lub 2−|x|=−5
|x| = 1 lub |x| = 3 lub |x| = −3 lub |x| = 3
|x| = −3 jest sprzeczne, z pozostałych dostajesz x=−1, x=1, x=3, x=−3
funkcja przyjmuje wartość 2 dla dokładnie 4 argumentów
24 kwi 16:55
Imię: w odpowiedziach jest 6 argumentów
24 kwi 17:19
yht:
tak, rzeczywiście będzie 6
|x| = 1 lub |x| = 3 lub |x| = −3 lub |x| = 7
x=−1, x=1, x=−3, x=3, x=−7, x=7
24 kwi 17:24
Imię: Wielki + za błyskawiczną pomoc

wielkie dzieki
24 kwi 17:33