matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równanie trygonometryczne
Varost:
Jak rozwiązać takie równanie?
π
√
3
sin (2x −
) = −
5
2
24 kwi 15:37
Tadeusz:
π
2x−
= ...
5
x= ...
24 kwi 16:06
g:
arcsin(−
√
3
/2) = −π/3+2kπ, i −2π/3+2kπ
24 kwi 16:09