matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy. Oblicz x jeżeli...
BOR:
Oblicz x jeżeli logx = 2−2log5+log4 2log5 = log5
2
log4 = log
10
4
24 kwi 15:11
Jerzy:
10
2
logx = log
4*5
24 kwi 15:13
Jerzy:
10
2
pomyłka: logx = log
⇔ logx = 1 ⇔ x = 10
4*5
2
24 kwi 15:18
g:
log x = log (10
2
* 5
−2
* 4}
24 kwi 15:20