rr
nick: równanie różniczkowe(końcówka) −> siny=Clnx − >jak wyznaczyć y?
24 kwi 12:42
nick: pomnozyc przez arcsiny ? i czy jest wtedy jakis warunek potrzebny?
i czy w ogóle zawsze funkcje typu arcisiny(siny) i siny(arcsiny) się znoszą

tak samo
tgy(arctgy) arctgy(tgy) ctg cos itd

i jakie warunki wtedy trzeba
24 kwi 12:45
Jerzy:
Nie musisz, ale jak chcesz to:
y = arcsin(lnxC)
24 kwi 12:45
nick: dlaczego do potęgi C ?
24 kwi 12:46
Jerzy:
a*lnb = lnba
24 kwi 12:49
nick: ahh ok ale czyli clnx tez jest prawidlowo : )
a co do poprzedniego pytania to zawsze sie znosza wszystkie arc i zwykle funkcje tryg ze soba?
i coś słyszałem o tych warunkach, że musza być czasami, jakie one są i czy w równaniach trzeba
je stosować koniecznie?
24 kwi 12:53