Logarytmy
xaxaxa: Chciałbym abyście pomogli mi zrobić poniższe zadania

1. log
2 (log
3 x) = 0
2. log
2 (x+2) + log
2 (x+14) = 6
3. log
2 (x
2 − 2) − log
2 (6 − x) + 1 = 0
4. log
3 (3
x − 8) = 2 − x
5. x(do potęgi log x)= 10
6. log
3 x + log
9 x + log
81 x = 7
7. log
x 2 * log
x/16 2 = log
x/64 2
8. log
2 (x−3) < 2
9. log
5 (x
2 − 2) < log
5 (3/2 |x| − 1)
10.
32 log
4 3√x −
12 log
2 x > 1
24 kwi 12:29
Tadeusz:
pomogli ... czy zrobili za Ciebie?
24 kwi 12:43
Tadeusz:
1) dwa razy z definicji logarytmu
24 kwi 12:43
Metis: Cześć
Tadeusz 
Mam jedno szybkie pytanie , pomożesz?
24 kwi 12:44
Jack: wszystko polega na tym samym
loga b = c
to ac = b
zad 1.
log2(log3x) = 0
to
20 = log3x
1 = log3x
i znowu z tej wlasnosci
31 = x −>>> x= 3
oczywiscie zalozenia x>0
24 kwi 12:44
Tadeusz:
2) wzór log
abc=log
ab+log
ac ... a potem z definicji
24 kwi 12:45
xaxaxa: To sa pierwsze przyklady z zadan, przykladow jest po 10, wiec..
24 kwi 12:45
xaxaxa: Dziedzine wyznaczać tylko jak mniejsze większe zamiast znaku rownosci tak?
24 kwi 12:51