matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
pytajnik:
wykaż że jeśli α i β są miarami kątów w trójkącie oraz cosα*cosβ=sinα*sinβ to ten trójkąt jest prostokątny
24 kwi 12:02
g:
cosα*cosβ − sinα*sinβ = cos(α+β) = 0 ⇒ α+β = π/2 (inne możliwości w tym przyp. odpadają)
24 kwi 12:24