matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
funckja
lelsie:
granica funkcji f(x)=2x
2
−4x+1 w punkcie x0=−2 wynosi? proszę o pomoc, potrzebuję na teraz
24 kwi 07:12
Janek191:
lim f(x) = 2*(−2)
2
− 4*(−2) + 1 = 8 + 8 + 1 = 17 x→ −2
24 kwi 08:29