z
Ewka: Liczbę 22014 * 52014 zapisano w systemie dziesiętnym. Liczba jej cyfr jest równa?
A) 2014
B) 4028
C) 2015
D) 102014
23 kwi 19:34
Eta:
D)
23 kwi 19:35
Ewka: Super, wytłumacz mi jak to robić
23 kwi 19:36
Ewka: Widzę że jest 5*2= 10 ale jak to działa z tymi cyframi
23 kwi 19:36
Radek: 22014 * 52014 = 102014 Czyli będziesz miała 1 i 2014 zer, tak mi sie wydaje
23 kwi 19:37
Eta:
Źle przeczytałam pytanie do zadania
C)
bo 22014*52014= 102014 −−− ma 2014 zer i jedynkę
zatem liczba cyfr to 2014+1= 2015
23 kwi 19:40