matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
objętość graniastosłupa
martinez555:
Krawędź podstawy ostrosłupa prawidłowego trójkątnego ma długość a, a krawędź boczna jest nachylona do płaszczyzny pod kątem alpha Jaką objętość ma ten graniastosłup?
23 kwi 14:09
dero2005:
a
√
3
h
p
=
=
2
h
= tgα
2
h
p
3
h =
a
2
√
3
V =
*h =
12
23 kwi 14:55