23 kwi 12:52
Paweł: Chociaż jakieś małe naprowadzenie
23 kwi 13:05
wmboczek: 2 punkty przecięcia z wykresem na prawo od osi OY
23 kwi 13:09
zef:

Asymptota pionowa=2
2 pierwiastki dodatnie będą dla
p∊(0;2) oraz od miejsca przecięcia wykresu z osią y do nieskończoności
23 kwi 13:09
Paweł: Asymptota pionowa = 2? a nie 1?
23 kwi 13:35
Paweł: Jakoś nie czuje tego
23 kwi 13:36
Jerzy:
Asymptota pionowa: x = 1
23 kwi 13:37
zef: Chodziło mi oczywiście o poziomą, bo ona jest tutaj ważna, z resztą zaznaczyłem ją kolorem
różowym na rysunku
23 kwi 13:37
Paweł: Pierwszy raz się spotkałem z takim zadaniem i jakoś nie bardzo to widze.. zawsze mi się
wydawało że miejscem
zerowym funkcji jest punkt przecięcia wykresu z osią X
23 kwi 13:53
Pawel: Ktoś moglby mi to troszke dokladniej wytlumaczyc

?
23 kwi 15:46