logarytmy
Lucas: oblicz wartość wyrażenia log38 * log427 − log82
jak to policzyć?
22 kwi 23:39
Eta:
| | 3 | | 3 | | 1 | |
log38= 3log32 , log427= |
| log23 = |
| * |
| |
| | 2 | | 2 | | log32 | |
W=............... oblicz już samodzielnie
22 kwi 23:55
Jerzy:
Zamienić wszystko na log przy podstawie 2
22 kwi 23:57
Lucas: w sumie do tego dochodziłem tylko po prostu dzieliłem wynik przez 1/3 zamiast odjąć i przez to
cały problem się zrodził
dziękuje za pomoc
pora iść spać bo już mi głowa nie pracuje
23 kwi 00:05