wykres
5-latek :

Zapiszse to sobie tak
| | −9x−24 | | −1,5(6x+4)−18 | | 18 | |
y= |
| = |
| = −1,5− |
| |
| | 6x+4 | | 6x+4 | | 6x+4 | |
I cos pewnie zrobiłem zle bo asymtota pionowa wychodzi mi
6x=−4 to x=−1,5
natomiast na wykresie zbliza się do x=1
22 kwi 22:57
Tadeusz:
oj
małolat ... pewnie już śpisz
22 kwi 23:00
5-latek : Miałem tutaj znaleźć granice niewlasciwe oraz granice w nieskonczonosci
Granica niewlasciwa prawostronna to ( −∞)
lewostronna to (∞)
matomiast granice w nieskonczonosci to limx→±∞=−1,5
22 kwi 23:01
22 kwi 23:01
5-latek : Witaj
Tadeusz
| | −2 | |
Wiesz ze tak sobie od początku zakodowałem ze x=1,5 zamiast |
| |
| | 3 | |
22 kwi 23:04
Mila:
22 kwi 23:05
5-latek : Przeciez (−4)*(−1,5)=6 i tak sobie to zakodowałem
22 kwi 23:05
Tadeusz:
hej ... hej

Ja też wolę 3 butelki niż "napoczęte" 3 ćwiartki
22 kwi 23:07
5-latek : I najwazniejszse .
Nie zapomnieć się napic
22 kwi 23:09
Tadeusz:
Zapraszam na "ducha Puszczy"
22 kwi 23:12