równoległa
mimi: Dobrze ? Równanie stycznej równoległej do prostej y=3x + 5
a=3
f'(x)= 3
x = 1 (?) wtedy : b=8−3=5
równanie stycznej równoległej to ta sama prosta?
22 kwi 22:00
maturzysta: No raczej do prostej może być styczna tylko prosta o tym samym równaniu.
22 kwi 22:09
Tadeusz:
pewnie skopał treść zadania
22 kwi 22:28
5-latek : Tadek
mimi to z Klubu przyjaciol myszki Miki

(ona)
Pewnie ma być styczna do jakiejś krzywej i rownolegla do prostej y=3x+5
22 kwi 22:32
maturzysta: Normalnie zadanie maturalne na poziomie rozszerzonym za 7 pkt.
22 kwi 22:50