matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ulaaa:
Jeśli kąt α jest ostry i tg α=1/2 to wyrażenie sin α∙cos α jest równe
22 kwi 18:54
5-latek :
y
1
tgα=
=
wiec x=2 i y=1
x
2
r=
√
x
2
+y
2
y
sinα=
r
x
cosα=
r
licz
22 kwi 20:31