matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czlowiek
agaa:
czlowiek o wysokosci 1,8 m rzuuca cien o dl 2,4. ile wynosi kad padania promieni slonecznych na pow ziemi?
3 sty 16:16
Godzio:
1,8
18
10
3
tgα =
=
*
=
2,4
10
24
4
z tablic odczytatałem że α=37
o
3 sty 16:21