matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
sin alfa
agaa:
Ile rowna sie tg α jesli dla pewnego kata ostrego α mamy sin α = M?
3 sty 15:53
Godzio:
sinα = M sin
2
+ cos
2
= 1 cos
2
= 1−sin
2
cos =
√
1−M
2
sin
M
M
√
1−M
2
tg =
=
=
cos
√
1−M
2
1−M
2
3 sty 16:13