Całki oznaczone
zyrg: Mam problem z całkami oznaczonymi, mógłby mi ktoś pomóc

a) ∫
10 √1+xdx
b) ∫
10 (e
x−1)
4e
xdx
d)∫
π/20 cos
5xsin2xdx
22 kwi 15:06
ICSP: Najpierw policz nieoznaczone.
22 kwi 15:07
ICSP: III jest chyba źle przepisana.
22 kwi 15:10
22 kwi 15:11
zyrg: Tak liczyłem na początku i wychodzą mi jakieś dziwactwa, których nie potrafię obliczyć jak
podstawię do oznaczonej xD. Czy mógłbyś mi z tym pomóc rozpisując to

Byłbym bardzo
wdzięczny.
22 kwi 15:12
zyrg: Faktycznie w c zrobiłem błąd... powinno być:
Przepraszam, nie dopatrzenie
22 kwi 15:15
ICSP: dwie pierwsze masz już obliczone.
| | 1 | |
Trzecia przez podstawienie t = |
| |
| | x | |
Czwarta podstawienie t = cosx
22 kwi 15:17
Jerzy:
C) podstaw 1/x = t
22 kwi 15:18