matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
uprosc...
cosinus:
1
sinα
Uprosc wyrazenie: x =
+
tgα
1+cosα
3 sty 15:52
Godzio:
bede pisac bez α zeby zaoszczedzic czasu
cos
sin
cos(1+cos)+sin*sin
=
+
=
=
sin
1+cos
sin(1+cos)
cos + cos
2
+ sin
2
1+cos
1
=
=
sin(1+cos)
sin(1+cos)
sin
3 sty 16:02