sin2α−sin2β | π | |||
wykaż że równość | =tg(α+β) (α+β)≠ | +kπ i (α−β) ≠kπ | ||
sinαcosα−sinβcosβ | 2 |
tgα+tgβ | sinαcosβ +cosαsinβ | |||
P = tg(α+β) = | = ... = | |||
1−tgα*tgβ | cosαcosβ − sinαsinβ |
sin2α − sin2β | ||
L = | = | |
sinα cosα − sinβ cosβ |
(sinα − sinβ)(sinα+sinβ) | ||
= | ||
sinα cosα − sinβ cosβ |
(sinα−sinβ)*(sinα+sinβ | ||
L= | = | |
.... |
| |||||||||||||||||||||||||||||
= | = | ||||||||||||||||||||||||||||
.... |
sin(α+β)*sin(α−β) | ||
= | =... | |
... |
1 | 1 | |||
sinαcosα−sinβcosβ= | sin2α− | sin2β= | ||
2 | 2 |
1 | 1 | 2α+2β | 2α−2β | |||||
= | *[sin2α−sin(2β)]= | *2*cos | *sin | = | ||||
2 | 2 | 2 | 2 |
sin(α+β)*sin(α−β) | sin(α+β) | |||
L= | = | =tg(α+β)=P | ||
cos(α+β)*sin(α−β) | cos(α+β) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |