matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
tozsamosci tryg.
cosinus:
Jezeli α jest katem ostrym, to tozsamoscia trygonometryczna nie jest: A. (sinα + cos α)
2
= 1 B. 1+cos
2
α − sin
2
α = 2cos
2
α
1
C. cosα + cos α tg
2
α =
cosα
3 sty 15:50
Godzio:
A sin
2
+ cos
2
+ 2sincos =1 1+ 2sincos =1 Nie jest B 1 + cos
2
− sin
2
= 2cos
2
L=sin
2
+ cos
2
+ cos
2
− sin
2
= 2cos
2
L=P jest C.
sin
2
1
cos + cos*
=
cos
2
cos
cos
2
sin
2
cos
2
+ sin
2
1
L=
+
=
=
cos
cos
cos
cos
L=P jest
3 sty 16:17