matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
?
niko:
sin2 75° + sin2 15°=
22 kwi 10:14
Janek191:
sin
2
75
o
+ sin
2
15
o
=
22 kwi 10:15
Janek191:
sin 75
o
= sin ( 90
o
− 15
o
) = cos 15
o
więc sin
2
75
o
+ sin
2
15
o
= cos
2
15
o
+ sin
2
15
o
= 1
22 kwi 10:16