√x+x | ||
Lim x−−>0. | =1. Dlaczego? Wychodzi mi −1... | |
√x−x |
√x + x | ( √x + x)2 | |||||||||
f(x) = | = | = | ||||||||
| x*(1 − x) |
x + 2x√x + x2 | 1 + 2√x + x | |||
= | = | |||
x*(1 − x) | 1 − x |
1 + 0 + 0 | ||
lim f(x) = | = 1 | |
1 − 0 |
a2 − b2 | ||
Do mianownika stosujemy wzór : a − b = | ![]() | |
a + b |
√x(1+√x) | ||
Prościej...= lim | = 1 | |
√x(1−√x) |
5^2 | 52 |
2^{10} | 210 |
a_2 | a2 |
a_{25} | a25 |
p{2} | √2 |
p{81} | √81 |
Kliknij po więcej przykładów | |
---|---|
Twój nick | |