matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Trygonometria
Dominik:
Sprawdź, czy dana równość jest prawdziwa:
1
1
sinα
cosα
(
−
)*(1+tgα+ctgα)= −
+
sinα
cosα
cos
2
α
sin
2
α
21 kwi 23:34
Dominik:
Podbijam. Pilne ;c
21 kwi 23:58
E:
1
1
sinx
cosx
L=(
−
)(1+
+
)=
sinx
cosx
cosx
sinx
1
1
cosx
1
sinx
1
=
+
+
−
−
−
=
sinx
cosx
sin
2
x
cosx
cos
2
x
sinx
sinx
cosx
= −
+
=P
cos
2
x
sin
2
x
21 kwi 23:58