matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz wartość wyrażenia
Mati2808:
Oblicz wartość wyrażenia (7
−0,7
: 7
2
5
* 7
−0,9
)
1
2
Bardzo proszę o pomoc, rozwiązanie i wyjaśnienie. Dziękuję
21 kwi 23:16
Mila:
(7
−0.7−0.4
*7
−0.9
)
1/2
=
1
=(7
−1.1+(−0.9)
)
1/2
=(7
−2
)
1/2
=7
−1
=
7
a
n
*a
m
=a
n+m
a
n
:a
m
=a
n−m
21 kwi 23:47