matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
d
aaddaa:
jakim rownaniem okreslona jest prosta l nachylona do osi x pod katem 60 stopni i przechpdzaca przez poczatek ukladu wspolrzednych?
3 sty 15:33
Godzio:
A(0,0) tgα=a tg60 =
√
3
=a 0=
√
3
* 0 + b b=0 y=
√
3
x
3 sty 16:40