matematykaszkolna.pl
Podejscie psychologiczne do matury z matmy PR ? bolek amator: Jak nastawić się przed maturą z matmy ? Jak mentalnie się przygotować ? Matura z matmy jest specyficzna ma się dzień i coś się widzi, a bywa i tak że czasami zadanie które już kiedyś rozwiazalismy sprawia problem... Jak ustawic swoją psychikę ?
21 kwi 22:14
stu: Przede wszystkim nie iść z myślą "Muszę wszystko rozwiązać". Jak najmniej się stresować. Mieć pozytywne nastawienie −następnego dnia będzie po wszystkim.
21 kwi 22:23
bolek amator: Jak przegram z arkuszem to wezmę to na klatę( "jednak za mało zrobiłem")ale nie chcę przegrać z własną psychiką
21 kwi 22:27
===: bez paniki i bez pośpiechu. 1. CZYTAĆ TREŚĆ ZADANIA ... CZYTAĆ ! Nie rzucać się na nie jak szczerbaty na suchary. Nie spieprzyć tych zadań, które są "w Twoim zasięgu"
21 kwi 22:28
Mila: Wkraczasz w dorosłe życie, masz się zmierzyć konstruktywnie z problemem. Opanować się i przystąpić do spokojnego rozwiązywania zadań. Zaczynasz od tych, które są dla Ciebie łatwe. Teraz intensywnie przygotowuj się , aby utrwalić i poszerzyć zasób wiedzy.
21 kwi 22:31
bolek amator: Dziękuję za rady emotka Ciągle walczę zostało mi około jeszcze 200 zadań właściwych i jakieś inne smaczki na koniec, ale zdążę do 9.05 emotka
21 kwi 22:38
Metis: Zasada jest taka: Na maturze pojawi się to czego nie powtórzyłeś emotka
21 kwi 22:39
bolek amator: XDD 😂 powtórzę na sam koniec coś jak parzystosc błąd względny coś z wartościa bezwzględną informacje dotyczące ostrosłupow (kątów między ich scianami bocznymi czy też podstawą itd wpadacie może na coś jeszcze co warto PAMIĘTAĆ jak np na wzór na ilość przekatnych wielokata?
21 kwi 22:46