matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Jak wyliczyć a
Mtb:
4=
a
√
2
2
jak wyliczyć a ? Musze pomnożyć cos czy co ?
21 kwi 21:26
Jerzy:
b
a =
⇔ ac = b
c
21 kwi 21:27
5-latek :
Przykład
10
5=
to 10= 2*5
2
to a
√
2
=8 teraz przykład
12
4*3=12 to 4=
3
wiec wylicz a
21 kwi 21:29
Mtb:
Dziękuje wam
21 kwi 21:33