matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
kongruencje
arek199602:
Jak policzyć 10{2013) mod 7 ?
21 kwi 21:09
arek199602:
10
2013
mod 7
21 kwi 21:11
Mila:
10
1
=3(mod7) 1001=7*143 2013=3*671 10
3
=(−1) (mod7) /
671
10
2013
=(−1) (mod7)⇔ 10
2013
=6 (mod7)
21 kwi 21:29