matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
planimetria
olaaa:
Wysokości trójkąta o polu 150cm
2
mają długości 12cm,15cm i 20cm Oblicz obwód tego trójkąta.
21 kwi 19:36
desprat:
P=150
a*h1
b*h2
c*h3
=
=
=P
2
2
2
h1=12 → a=25 h2=15 → b=20 h3=20 → c=15 Ob=60
21 kwi 19:50